Așteptări realiste de la operația estetică

Chirurgia estetică este din ce în ce mai populară și accesibilă populației, iar numărul persoanelor care doresc să corecteze aspecte estetice ale propriului corp este în creștere.  De aceea este absolut necesar ca fiecare pacient care se adresează chirurgului plastician înainte de operație să își exploreze motivele pentru care dorește să facă această intervenție, să aibă așteptări realiste vizavi de rezultatele ce se pot obține, și să se pregătească pentru schimbările psihologice ce pot să…

Așteptări realiste de la operația estetică

Chirurgia estetică este din ce în ce mai populară și accesibilă populației, iar numărul persoanelor care doresc să corecteze aspecte estetice ale propriului corp este în creștere.  De aceea este absolut necesar ca fiecare pacient care se adresează chirurgului plastician înainte de operație să își exploreze motivele pentru care dorește să facă această intervenție, să aibă așteptări realiste vizavi de rezultatele ce se pot obține, și să se pregătească pentru schimbările psihologice ce pot să apară după modificările survenite în urma operației la nivelul feței și a corpului.

Așteptările realiste vizavi de rezultatele ce se pot obține reprezintă cheia succesului unei operații estetice. Dacă dorești să atingi perfecțiunea atunci nu trebuie să te adresezi chirurgiei plastice. O informare detaliată a pacientului asupra întregului proces ce urmează să îl parcurgă, despre perioada de recuperare și despre faptul că rezultatul final îl vede pe măsură ce se îndepărtează de momentul operației, toate acestea conduc la obținerea unui rezultat bun. Chirurgia estetică prin intermediul schimbării pe care o face poate să conducă către creșterea stimei de sine și a încrederi în eul propriu, dar în nici un caz nu te va transforma într-o persoană mai bună și nu îți va rezolva problemele emoționale.

Rezultatul final al oricărei proceduri chirurgicale este influențat de o serie de factori, printre care tipul de piele, vârsta, metabolismul și o serie de factori externi. Ar trebui să înțelegem că o operație estetică nu ne poate reda tinerețea pierdută, dar prin îndepărtarea excesului de piele, repoziționarea țesuturilor și redraparea pielii se poate înbunătății aspectul feței și al corpului, procesul de îmbătrânire urmându-și cursul firesc.

De asemenea ar trebui să înțelegem că pe măsură ce înaintăm în vârstă idealurile estetice și schimbările pe care dorim să le obținem asupra corpului nostru, suferă și ele modificări.

Cercetătorii afirmă că pe măsură ce îmbătrânim atenția noastră se concentrează pe schimbările ce apar la nivelul feței. Un studiu efectuat pe un lot de femei cu vârsta cuprinsă între 29-75 de ani, din care jumătate au făcut intervenții estetice și cealaltă jumătate nu, arată că femeile tinere sunt preocupate mai mult de forma și aspectul corpului lor în timp ce femeile mai în vârstă sunt preocupate de față.

Modularea așteptărilor legate de operația estetică se poate obține prin adresarea pacientului către un chirurg plastician cu experiență, ce poate adapta dorințele și motivele acesteia la necesitățile și anatomia individuală.

Dr. Raluca Maria MoraruArticole similare


Dr. Raluca Moraru

Cancerul de piele

American Society of Plastic Surgeons (ASPS) face cunoscută importanța implicării…