Cancerul de piele

American Society of Plastic Surgeons (ASPS) face cunoscută importanța implicării unui chirurg plastician în planul de tratament al cancerului de piele. Statisticile actuale arată că în 2017 au existat aproape 4 milioane de proceduri chirurgicale de îndepărtare a tumorilor maligne ale pielii. Diagnosticul de cancer al pielii este greu de acceptat ca orice alt diagnostic al acestei boli. Chirurgia plastică este specialitatea chirurgicală care este acreditată să îndepărteze formațiuni tumorale tegumentare de pe toată suprafața…

Cancerul de piele

American Society of Plastic Surgeons (ASPS) face cunoscută importanța implicării unui chirurg plastician în planul de tratament al cancerului de piele. Statisticile actuale arată că în 2017 au existat aproape 4 milioane de proceduri chirurgicale de îndepărtare a tumorilor maligne ale pielii.

Diagnosticul de cancer al pielii este greu de acceptat ca orice alt diagnostic al acestei boli. Chirurgia plastică este specialitatea chirurgicală care este acreditată să îndepărteze formațiuni tumorale tegumentare de pe toată suprafața corporală (din creștetul capului și până la vârful degetelor de la picioare).

Toate operațiile au ca rezultat o cicatrice însă chirurgul plastician se va strădui să obțină un rezultat cât mai bun din punct de vedere estetic respectiv să mențină buna funcționalitate a zonei respective.

Cel mai frecvent factor determinant al cancerului de piele este expunerea excesivă la radiațiile UV (expunere la soare sau la aparatele de bronzare tip “solar”).

Intervenția chirurgicală de excizie pentru melanomului malign este componenta principală a tratamentului, dar asocierea imunoterapiei a dus la creșterea eficienței terapeutice.  Deși planul terapeutic variază în funcție de tipul de cancer de piele și de stadiul acestuia, operația rămâne elementul crucial.

Chirurgul plastician prin operația de îndepărtare a tumorii cutanate anulează îngrijorările pacientului legate de sănătatea sa pe termen lung, dar în aceeași măsură ia în considerare aspectul estetic și pe cel funcțional de după intervenția chirurgicală, putând astfel să conducă tratamentul în mod complex pentru a obține rezultate foarte bune din toate punctele de vedere.Articole similare