Lifting facial

Lifting-ul facial este intervenția de întinerire a feței prin întinderea și îndepărtarea pielii în exces, repoziționarea mușchilor și a grăsimii faciale. Se obține astfel o linie mandibulară armonioasă, rotunjirea obrajilor, ameliorarea ridurilor adânci dintre nas și colțul gurii. Deși există proceduri ce pot rezolva probleme minore la nivelul feței, cum ar fi injectarea toxinei botulinice sau filler-le (injecțiile cu acid hialuronic), rezultatul unui lifting este incomparabil cu cel al procedurilor non-chirurgicale și durează mai mult…

Lifting facial

Lifting-ul facial este intervenția de întinerire a feței prin întinderea și îndepărtarea pielii în exces, repoziționarea mușchilor și a grăsimii faciale. Se obține astfel o linie mandibulară armonioasă, rotunjirea obrajilor, ameliorarea ridurilor adânci dintre nas și colțul gurii.

Deși există proceduri ce pot rezolva probleme minore la nivelul feței, cum ar fi injectarea toxinei botulinice sau filler-le (injecțiile cu acid hialuronic), rezultatul unui lifting este incomparabil cu cel al procedurilor non-chirurgicale și durează mai mult în timp.

CÂND AR TREBUI SĂ MĂ GÂNDESC LA O OPERAȚIE DE LIFTING FACIAL?

De obicei, intervenția se practică în jurul vârstei de 60 de ani, cu rezultate impresionante. Din ce în ce mai mulți pacienți însă doresc să evite un efect dramatic și să nu își arate vârsta, apelând la această operație începând cu vârsta de 45 de ani. Cu cât lifting-ul facial este practicat la o vârstă mai tânără, cu atât rezultatul este mai natural și mai durabil în timp, iar pielea mai tânără se vindecă mai repede, răspunde mai bine la actul chirurgical și apar mai puține complicații.

ÎN CE CONSTĂ O OPERAȚIE DE LIFTING FACIAL?

Pacientul trebuie să întrerupă tratamentul cu aspirină cu 2 săptămâni înainte de operație și să reducă – sau ideal – să întrerupă fumatul.

Liftingul facial se poate desfășura în anestezie generală sau în anestezie locală cu sedare ușoară. Pacientul rămâne în clinică în ziua operației și părăsește clinica a doua zi dimineața.

Se practică o incizie ce pornește din fața urechii, înconjoară urechea și se continuă în spatele ei și în pielea păroasă a capului, incizia fiind ascunsă de păr și pliurile naturale ale pielii. Prin acestă incizie se ridică pielea de pe structurile subiacente, se rezecă excesul și se repoziționează țesuturile cu ajutorul unor fire de sutură. Se aplică apoi drenaje aspirative care sunt suprimate după 24-48 de ore și un pansament ușor compresiv.

EXISTĂ MAI MULTE TIPURI DE LIFTING FACIAL?

Simpla ridicare a pielii cu întinderea acesteia peste structurile subiacente și îndepărtarea excesului de pielea a fost abandonată deoarece nu are un efect durabil. Operația cea mai practicată astăzi se adresează și sistemului musculo-aponevrotic situat sub piele SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System), lifting-ul în două straturi (piele și SMAS), având efect pe o perioadă de 4-5 ani.

CÂT DUREAZĂ PERIOADA DE RECUPERARE?

Recuperarea după operația de lifting se petrece în etape. Durerea postoperatorie are caracter subiectiv (în funcție de pragul dureros al fiecărei persoane) și dispare în primele zile după intervenție. De obicei pacientul simte o tensiune la nivelul pielii sau ușoară hipoestezie (amorțeală) timp de 6-8 săptămâni. Echimozele care pot apărea se pot trata cu geluri ce conțin heparină și dispar în 2 -3 săptămâni. Edemul (umflarea) feței poate persista până la câteva luni, dar pacientul își poate relua activitatea după 1-2 săptămâni.

CUM POȚI MASCA FAȚĂ DE ANTURAJ CĂ ȚI-AI FĂCUT UN LIFTING?

Dacă dorești ca oamenii din jurul tău să nu știe că ți-ai făcut un lifting facial, încearcă să îți schimbi look-ul cu câteva săptămâni înainte de operație, adică schimbă-ți tunsoarea, rama de la ochelari sau începe să porți ochelari de soare clasici, în acest mod în momentul în care faci intervenția vor crede că schimbarea vine din noul tău mod de comportament.

VOI AVEA NEVOIE DE UN ALT LIFTING FACIAL ÎN VIITOR?

Îmbătrânirea este un proces natural, pe măsură ce timpul trece efectul lifting-ului va deveni din ce în ce mai puțin vizibil. Rezultatul durează 4-5 ani, ulterior fiind nevoie de o nouă operație.Articole similare


Dr. Raluca Moraru

Rinoplastia

Chirurgia Fetei

Rinoplastia reprezintă una din procedurile chirurgiei estetice cel mai des…

Dr. Raluca Moraru

Otoplastia

Chirurgia Fetei

Urechile mari și decolate de cap afectează o persoană din…

Dr. Raluca Moraru

Blefaroplastia

Chirurgia Fetei

Ochii sunt etichetați ca fiind "oglinda sufletului" și reprezintă elementul…