Liposculptura

Unul din cele mai importante aspecte ale liposculpturii îl reprezintă nu doar îndepărtarea grăsimii ci mai ales sculptarea ei. Corpul nostru are o structură tridimensională cu o serie de rotunjimi, curburi, suprafețe plane, șanțuri, de aceea această operație poate ajunge la cele mai bune rezultate dacă pacientul se poate mișca și colabora în timpul intervenției chirurgicale. CE REPREZINTĂ LIPOSULPTURA? Liposulptura este procedura chirurgicală prin care în același timp se îndepărtează grăsimea nedorită și se remodelează…

Liposculptura

Unul din cele mai importante aspecte ale liposculpturii îl reprezintă nu doar îndepărtarea grăsimii ci mai ales sculptarea ei. Corpul nostru are o structură tridimensională cu o serie de rotunjimi, curburi, suprafețe plane, șanțuri, de aceea această operație poate ajunge la cele mai bune rezultate dacă pacientul se poate mișca și colabora în timpul intervenției chirurgicale.

CE REPREZINTĂ LIPOSULPTURA?

Liposulptura este procedura chirurgicală prin care în același timp se îndepărtează grăsimea nedorită și se remodelează zona accesată. Practic orice zonă a corpului poate fi tratată.

CUM ARATĂ CANDIDATUL IDEAL?

Cei mai buni candidați pentru liposculptură sunt persoanele cu greutate normală, piele fermă, cu elasticitate bună dar care prezintă depozite de grăsime nedorite.

CARE SUNT RISCURILE ACESTEI OPERAȚII?

Riscurile acestei proceduri sunt cele comune tuturor intervențiilor chirurgicale. Liposculptura în general este o procedură sigură atâta timp cât pacientul este selectat cu atenție, sala de operație este echipată corespunzător și medicul chirurg este bine antrenat în chirurgia de remodelare corporală și nu numai.

CARE SUNT REZULTATELE PE CARE LE POȚI OBȚINE?

Marea majoritate a pacienților sunt foarte mulțumiți de rezultate procedurii de liposculptură. Se simt mult mai confortabil în propriul corp, și pot purta o gamă mai largă de modele vestimentare îmbogățindu-și garderoba postoperator. Se atinge această stare atâta timp cât așteptările pacientului preoperatorii sunt realiste.

REZULTATUL ESTE PERMANENT?

Liposculptura reprezintă o tehnică excelentă și rămâne un standard de aur în ceeea ce privește îndepărtarea grăsimii nedorite cu prețul prezenței unor cicatrici foarte mici. Rezultatul poate fi permanent dacă pacientul păstrează o dietă corespunzătoare  și face exerciții fizice regulat.

Procedura permite pacienților să își redescopere formele din tinerețe, fiind ideală pentru reconturarea sânilor, coapselor, brațelor, gleznelor, genunchilor și abdomenului.

ÎN CE CONSTĂ OPERAȚIA DE LIPOSCULPTURĂ?

Se poate practica în anestezie locală, pacientul fiind conștient pe tot parcursul operației. Timpul de recuperare este minim, pacientul poate merge imediat după procedură.

Pentru acest tip de liposucție (liposculptura) se folosesc canule mici cu diametru de 2, 3, 4 mm, care aproape nu lasă cicatrici, îndepărtează grăsimea într-un mod delicat, blând și permite folosirea anesteziei locale în locul anesteziei generale.

Liposucția practicată în anestezie locală presupune riscuri minime, spre deosebire de cea în anestezie generală. Procedura executată cu sedare intravenoasă presupune o rată de mortalitate de 1/50 000, pe când în anestezie generală rata mortalității este de 1/5000.Articole similare


Dr. Raluca Moraru

Abdominoplastia

Chirurgia Siluetei

Un abdomen plat și ferm îmbunătățește modul în care pacientul se…

Dr. Raluca Moraru

Liposucția

Chirurgia Siluetei

Liposucția continuă să fie una dintre cele mai populare intervenții…