Hipnoza medicală – Adresabilitate

Hipnoza poate fi un sprijin important pentru tratamentele medicale tradiționale din mai multe motive. Primul se referă la relația minte-corp și rolul minții în afecțiunile medicale – atitudinea și sentimentele legate de boală. Hipnoza amplifică relația minte-corp, încurajează vindecarea, crește controlul asupra proceselor fizice, cum ar fi funcționarea sistemului imunitar și circulator și o mai bună cooperare cu durerea și suferință. (better coping with pain and distress) Al doilea este amplificarea responsabilității fiecărei persoane față…

Hipnoza medicală – Adresabilitate

Hipnoza poate fi un sprijin important pentru tratamentele medicale tradiționale din mai multe motive. Primul se referă la relația minte-corp și rolul minții în afecțiunile medicale – atitudinea și sentimentele legate de boală. Hipnoza amplifică relația minte-corp, încurajează vindecarea, crește controlul asupra proceselor fizice, cum ar fi funcționarea sistemului imunitar și circulator și o mai bună cooperare cu durerea și suferință. (better coping with pain and distress)

Al doilea este amplificarea responsabilității fiecărei persoane față de propria sănătate și stare de bine. Utilizarea hipnozei oferă un oarecare control asupra trăirilor interne, fie ele durere sau suferință. Găsirea resurselor de relaxare (comfort) sau capacitatea de a schimba percepția asupra propriului corp poate reprezenta o experiență dramatică și poate permite obținerea unui nou standard, mai ridicat, de îngrijire de sine.

În tratamentul afecțiunilor grave, ca adjuvant, nu ca înlocuitor, hipnoza a demonstrat necesitatea de a lua în considerare nevoile emoționale ale pacientului prin mobilizarea resurselor mentale ca parte a tratamentului, chiar și pentru bolile care par în întregime organice. Este încă necunoscut mecanismul prin care un doctor formulează câteva fraze hipnotice pentru a schimba starea fizică și psihică a pacientului.

În general, se consideră că întărește funcția imunologică și susține lupta împotriva bolii. Dar hipnoza NU înlocuiește alte tratamente, li se adaugă.

Unul din aspectele importante ale hipnozei se referă la responsabilitatea unui pacient față de propria sănătate. Scopul este de a încuraja utilizarea tuturor resurselor de care dispune o persoană pentru a se ajuta. Atragerea atenției asupra responsabilității unei persoane pentru sănătatea proprie nu însemnă blamarea acesteia.
Articole similare