Mituri și prejudecăți despre hipnoză

Mituri și prejudecăți Majoritatea prejudecăților medicilor sau pacienților sunt previzibile; nu există îndoială că un medic bine pregătit conduce o ședință de hipnoză de calitate mai bună, iar pacienții bine educați au rezultate mai bune decât cei neinformați sau dezinformați. Discuția directă despre așteptările și opiniile referitoare la hipnoză sau psihoterapie permite obținerea certitudinii că pot lua decizii terapeutice informate. De vreme ce înțelegerea procesului terapeutic poate fi imprecisă, incompletă – sau ambele – medicul…

Mituri și prejudecăți despre hipnoză

Mituri și prejudecăți

Majoritatea prejudecăților medicilor sau pacienților sunt previzibile; nu există îndoială că un medic bine pregătit conduce o ședință de hipnoză de calitate mai bună, iar pacienții bine educați au rezultate mai bune decât cei neinformați sau dezinformați. Discuția directă despre așteptările și opiniile referitoare la hipnoză sau psihoterapie permite obținerea certitudinii că pot lua decizii terapeutice informate.

De vreme ce înțelegerea procesului terapeutic poate fi imprecisă, incompletă – sau ambele – medicul etic și competent poate oferi suficient de multe informații cât sunt necesare pentru ca pacientul să fie implicat într-un mod pozitiv în procesul terapeutic și să coopereze mai bine.

Nu poate fi subliniată suficient importanța oferirii opțiunilor/alegerilor. Hipnoza a fost acuzată uneori că determină oamenii buni să facă lucruri rele. Asemenea acuzații nu iau în considerare alegerile individuale, pe care persoana le-a făcut sau nu – ceea ce reprezintă de asemenea o alegere.

În orice moment, o persoană în starea de hipnoză poate să aleagă să superficializeze, să aprofundeze, să mențină sau să oprească experiența. Persoana nu poate fi obligată să își concentreze atenția, să se disocieze sau să răspundă.
Articole similare