Operația estetică – o decizie serioasă

Intervenția chirurgicală reprezintă o alegere ce trebuie luată foarte în serios. Înainte de operație trebuie să fii foarte bine documentat despre toate aspectele ce au legătură cu acest moment. Indiferent că optezi pentru o procedură chirurgicală sau pentru un tratament minim invaziv este esențial să ai o privire de ansamblu și o înțelegere clară vizavi de ce urmează să faci. Aceste lucruri te vor ajuta să înlături îngrijorările legate de tratament, să reduci riscurile posibile…

Operația estetică – o decizie serioasă

Intervenția chirurgicală reprezintă o alegere ce trebuie luată foarte în serios. Înainte de operație trebuie să fii foarte bine documentat despre toate aspectele ce au legătură cu acest moment. Indiferent că optezi pentru o procedură chirurgicală sau pentru un tratament minim invaziv este esențial să ai o privire de ansamblu și o înțelegere clară vizavi de ce urmează să faci. Aceste lucruri te vor ajuta să înlături îngrijorările legate de tratament, să reduci riscurile posibile asociate și să atingi rezultatele dorite.
Primul și cel mai important lucru când te-ai decis să faci o intervenție chirurgicală îl reprezintă alegerea medicului.
Atât operațiile cât și procedurile non-invazive trebuie practicate de un medic acreditat și antrenat.
Alegerea trebuie făcută atât pe criterii profesionale dar și pe relația medic – pacient deoarece trebuie să te simți confortabil în prezența medicului, respectiv să existe o comunicare bună bidirecțională.
Un chirurg bun încurajează pacientul în timpul consultației să adreseze întrebări astfel încât pacientul să învețe cât mai multe lucruri posibile despre operația ce urmează. Este de preferat ca pacientul să se informeze cât poate de bine și apoi să își alcătuiască o listă cu întrebări legate de îngrijirile postoperatorii, complicații și precauții.
Este o ideea bună ca medicul să îi arate pacientului fotografii cu alți pacienți care au făcut același tip de operație pentru a putea exemplifica detaliile necesare.
Planificarea operației în detaliu și înțelegerea tuturor aspectelor legate de acest moment conduc către obținerea unor rezultate bune.

Dr.Raluca Maria MoraruArticole similare


Dr. Raluca Moraru

Cancerul de piele

American Society of Plastic Surgeons (ASPS) face cunoscută importanța implicării…